Γιατί αγνοούμε όσους έχουν φυσική ανοσία;

Κορονοϊός και φυσική ανοσία.Άρθρο για την πανδημία κορονοϊού από τον καρδιολόγο Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κορονοϊός και φυσική ανοσία. Γιατί αγνοούμε επιδεικτικά τη φυσική ανοσία;

(Κορονοϊός και φυσική ανοσία) Από την αρχή της πανδημίας προσπαθώ να απαντήσω σε ένα ερώτημα. Γιατί αγνοούμε επιδεικτικά τη φυσική ανοσία; Είχαμε γράψει σε ένα από τα αρχικά άρθρα μας ότι η φυσική ανοσία είναι ένας τρόπος να αποκτήσει ένα μέρος του πληθυσμού προστασία από τον κορονοϊό. Και μάλιστα όπως λέει η κλασική γνώση, η φυσική ανοσία είναι ισχυρή και ικανή να προστατεύσει τους ανθρώπους και τους γύρω τους.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός που οι μητέρες έπαιρναν τα κορίτσια τους και τα πήγαιναν κοντά σε κάποιον που νοσούσε από ερυθρά για να «κολλήσουν» και να αποκτήσουν ανοσία. Η ερυθρά βέβαια είναι μια ελαφρά νόσος και βέβαια δε θα επιδιώξουμε κάτι τέτοιο με τον κορονοϊό. Όμως καλώς ή κακώς κάποιοι αναρρώνουν από τη νόσο. Πόσο πρέπει να το αξιοποιήσουμε αυτό;

Κορονοϊός και φυσική ανοσία. Πότε πρέπει να γίνει εμβολιασμός μετά τη νόσηση;

Στην αρχή λοιπόν τόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες όσο και οι συνεργάτες τους στις επιτροπές των «ειδικών» (με το ακαταδίωκτο βέβαια) αγνοούσαν εντελώς τη φυσική νόσηση. Όποιος είχε νοσήσει έπρεπε να εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και μάλιστα άμεσα. Θυμάμαι εκείνη την ανόητη υφυπουργό που είχε γράψει μόλις βρέθηκε θετική στον ιό ότι αδημονεί να αναρρώσει για να μπορέσει να κάνει το εμβόλιο!!! Στην πορεία ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να μεσολαβήσουν μερικές εβδομάδες για να γίνει η πρώτη δόση. Το τελευταίο διάστημα επικράτησε η άποψη ότι μπορεί να γίνεται μόνο η μία από τις δύο δόσεις και πολύ πρόσφατα ορίστηκε μία δόση σε έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Κορονοϊός και φυσική ανοσία. Η ύπαρξη αντισωμάτων δε θεωρείται τεκμήριο νόσησης.

Σε καμία περίπτωση βέβαια η ύπαρξη αντισωμάτων δε θεωρείται τεκμήριο νόσησης. Κάποιος ασθενής μου παρουσίασε δέκατα και αδυναμία για δύο ημέρες και κάνοντας self-test βρέθηκε θετικός. Επειδή η οικογένειά του νοσούσε και ήταν σε καραντίνα δε μπορούσε να βγει και να κάνει rapid ή μοριακό τεστ. Έτσι νόσησε χωρίς να μπορεί να δηλωθεί επίσημα. Έκανε όμως τεστ αντισωμάτων που ήταν πολύ θετικό. Όταν από την εργασία του πιέστηκε με απειλή απολύσεως να εμβολιαστεί ανυποψίαστος πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο.

Εκεί όταν ανέφερε το ιστορικό του αρνήθηκαν να τον εμβολιάσουν και του είπαν να πάει σε έξι μήνες. Τότε εκείνος ζήτησε πιστοποιητικό νόσησης αλλά δε μπορούσε να πάρει γιατί δεν του το έδιναν αφού δεν είχε δηλωθεί επίσημα. Πήγε στην εργασία του. Του είπαν ή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού. Όμως δε μπορούσε να φέρει. Από τον ΕΟΔΥ του είπαν ότι υπάρχει κενό νόμου. Που βέβαια πάντα το πληρώνει το θύμα, ο πολίτης. Έτσι ο ταλαίπωρος άνθρωπος πρέπει ή να ρισκάρει να εμβολιαστεί ή να απολυθεί.

Ένα περιστατικό διαλόγου…

Με ενημέρωσαν και παρακολούθησα πριν λίγες μέρες το διάλογο που είχε ο αλαζόνας και ανόητος τηλεμαϊντανός που δηλώνει αυθεντία επειδή είναι καθηγητής πνευμονολογίας του διάτρητου πανεπιστημιακού συστήματός μας, με ένα διευθυντή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ήταν μια περίπτωση όπου κάποιοι σκηνοθέτες των εξαγορασμένων ΜΜΕ θεώρησαν το Διευθυντή εύκολο θύμα του φοβερού καθηγητή και γνωστού πλασιέ των εμβολίων.

Ο νεφρολόγος συνάδελφος υπεραμύνθηκε της φυσικής νόσησης της οποίας έλαβε και αυτός πείρα. Ο ανάγωγος καθηγητής τον αποκάλεσε άσχετο αφού δεν ξέρει ότι ο εμβολιασμός παρέχει μεγαλύτερη ανοσία από τη φυσική νόσηση.  Μάλιστα ειρωνευόμενος του είπε ότι αν δε γνωρίζει Αγγλικά να του στείλει κάποιες εργασίες μεταφρασμένες στα Ελληνικά.

Μια μελέτη από το Ισραήλ.

Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Πάπα της ιατρικής για μια πρόσφατη μεγάλη μελέτη στη χώρα των πειραματανθρώπων, το Ισραήλ. Τι έδειξε αυτή η μελέτη:

Έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, οι εμβολιασμένοι αντιμετώπιζαν 6 έως 13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από στέλεχος Δέλτα, συγκριτικά με όσους είχαν φυσική ανοσία, έδειξε μια πρώτη ανάλυση σε 16.000 ασφαλισμένους.

Ο κίνδυνος συμπωματικής νόσου ήταν 27 φορές υψηλότερος στους εμβολιασμένους από ό,τι σε όσους είχαν παλαιότερα προσβληθεί από κορονοϊό, διαπιστώνει δεύτερη ανάλυση σε 32.000 άτομα.

Ο κίνδυνος νοσηλείας ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερος στους εμβολιασμένους από όσους νόσησαν φυσικά.

Η μελέτη αφορά το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο χρησιμοποιείται στο Ισραήλ σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, ωστόσο τα ευρήματα πιθανότατα ισχύουν και για άλλα εμβόλια, αφού οι διαφορές που καταγράφηκαν σε σχέση με τη φυσική ανοσία ήταν μεγάλες.

Μετάδοση  του ιού και διάρκεια ανοσίας.

Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι όπως έχουμε γράψει o εμβολιασμένος λόγω της οδού εισόδου του ιού μεταδίδει ενώ όποιος νοσήσει φυσικά δε μεταδίδει.

Και η διάρκεια της ανοσίας; Κάποιοι εμβολιασμένοι μπήκαν στον 9ο μήνα του εμβολιασμού και κυκλοφορούν με «πράσινο» πιστοποιητικό. Οι νοσήσαντες στους 6 μήνες δεν έχουν πιστοποιητικό γιατί αυθαίρετα η ανοσία τους θεωρείτε ότι έληξε.

Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με σοβαρότητα, χωρίς ιδιοτέλειες και συμφέροντα που γίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια υγειά και κάποια στιγμή αφού οι «ειδικοί» έχουν νομική ασυλία για να ασχημονούν πάνω μας ας τους αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια όπως τους αξίζει. Με περιφρόνηση.