Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;

Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι; Άρθρο για την πανδημία του κορονοϊού από τον καρδιολόγο Παναγιωτόπουλο Νίκο

Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;Αξιολόγηση άρθρων για την πανδημία.

(Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;) Μια από τις σημαντικότερες αρετές του οποιουδήποτε αρθρογράφου αλλά και του κάθε επιστήμονα που εκφράζει μάλιστα τη γνώμη του δημόσια, είναι να αξιολογεί μετά την πάροδο χρόνου τα όσα είχε γράψει υπό το πρίσμα των δεδομένων που προκύπτουν. Ιδιαίτερα στην πανδημία του κορονοϊού που όσα ακούσαμε από τους ειδικούς και τους κρατικούς παράγοντες μοιάζουν με το φούρνο του Χότζα στον οποίο έβαλε ρόδες για τα τον μετακινεί κατά το δοκούν, είναι σημαντικό να υπάρχει αυστηρός αυτοέλεγχος για να μην διακυβεύεται η υγεία αλλά και η αξιοπιστία μας.

Εγκαινιάζουμε λοιπόν μια στήλη όπου θα ανατρέχουμε σε παλαιότερα άρθρα μας και θα ελέγχουμε αν αυτά είχαν αξιοπιστία. Σε αυτό θα μας βοηθούν τα δεδομένα που θα αλιεύουμε από δημοσιεύματα του τύπου και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι;Η επικοινωνιακή προσπάθεια υπέρ των εμβολίων και τα προνόμια των εμβολιασμένων

Το τελευταίο διάστημα η όλη επικοινωνιακή προσπάθεια υπέρ των εμβολίων στηρίχθηκε στα περίφημα προνόμια των εμβολιασμένων. Τους χορηγείται το περίφημο πιστοποιητικό εμβολιασμού που χαρίζει την ελευθερία στους εμβολιασμένους να κυκλοφορούν και να ταξιδεύουν ελεύθερα, να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους, να αποφεύγουν την καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος στο στενό περιβάλλον τους. Οι εμβολιασμένοι έσπευσαν να δηλώσουν την ελευθερία τους και να πετάξουν τη μάσκα, άρχισαν να αντιμετωπίζουν με ρατσιστική διάθεση όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να ετοιμάζονται να απολύσουν από τις δουλειές τους όσους δεν έχουν κάνει το θαυματουργό εμβόλιο.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

Σε επικουρία  όλων αυτών το κράτος ψηφίζει νόμους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών υπό την ηχηρή υποστήριξη όσων αποδέχονται τη σωτηρία εκ των εμβολίων. Καταπατώντας, κατά τη γνώμη μας, κάθε ατομικό δικαίωμα, σύρονται επιστήμονες σε κάτι που από τα προσωπικά τους διαβάσματα και από την προσωπική τους πείρα αποφεύγουν. Ειδικά οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να έχουν άποψη στο θέμα.

Είχαμε λοιπόν γράψει πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια ότι όσοι εμβολιαστούν θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν και να λαμβάνουν μέτρα γιατί και θα ασθενούν και θα μεταδίδουν. Σε μεταγενέστερο άρθρο μάλιστα επεξηγούσαμε και το γιατί μεταδίδουν και ασθενούν, αναλύοντας την παθοφυσιολογία της νόσου.

Ασθενούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι; Ασυμπτωματικοί βρέθηκαν 3 γιατροί της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Διαβάζουμε λοιπόν στον τύπο στις 22/7/21:

«Συναγερμός σήμανε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών καθώς, σύμφωνα με το patrastimes.gr, τρεις γιατροί της καρδιοχειρουργικής κλινικής οι οποίοι ήταν εμβολιασμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το τοπικό site, εξαιτίας αυτής της απρόσμενης εξέλιξης, ασθενής που είχε προγραμματιστεί να χειρουργηθεί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι γιατροί σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές είναι ασυμπτωματικοί, ενώ είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών τους.»

Να επισημάνουμε τα εξής:
  • Οι υγειονομικοί ήσαν πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό δεν εμπόδισε να ασθενήσουν, προφανώς να μεταδώσουν ο ένας στον άλλο, να κινδυνεύσουν να μεταδώσουν στον ασθενή τους αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό.
  • Οι εμβολιασμένοι ιατροί ήσαν ασυμπτωματικοί και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο γιατί λόγω εμβολιασμού δεν υποβάλλονται σε κανένα τεστ ένα το αντίθετο που συμβαίνει με όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.
  • Δε θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα γινόταν αν οι υγειονομικοί ήσαν ανεμβολίαστοι. Θα τους είχαμε κρεμάσει στα μανταλάκια και θα τους προπηλακίζαμε. Τώρα η είδηση πέρασε στα ψιλά και εξαφανίστηκε.

Ας τα σκεφτούν αυτά όσοι προωθούν κοινωνικούς αυτοματισμούς και φανατίζουν τον κόσμο. Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η δημόσια υγεία.