Πιστοποιητικά Υγείας – Βεβαιώσεις

Πιστοποιητικά Υγείας - Βεβαιώσεις,Νέα Σμύρνη καρδιολόγος Νίκος Παναγιωτόπουλος

Πιστοποιητικά Υγείας – Βεβαιώσεις.

(Πιστοποιητικά Υγείας – Βεβαιώσεις) Μία  από τις σημαντικές παρεχόμενες υπηρεσίες ενός καρδιολογικού ιατρείου είναι τα πιστοποιητικά υγείας – βεβαιώσεις. Πολλοί θεωρούν ότι οι βεβαιώσεις που απαιτούνται από σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, υπηρεσίες, είναι μια περιττή γραφειοκρατία. Αυτό είναι πολύ σοβαρό λάθος. Σε αυτή την αντίληψη οικοδομείται πολλές φορές μια τραγωδία. Ένας αθλητής σωριάζεται νεκρός στον στίβο, ένας μικρός μαθητής χάνει τις αισθήσεις του, ένας ενήλικας οδηγείται στο νοσοκομείο με έμφραγμα. Αιτία; Μια ασυμπτωματική προϋπάρχουσα καρδιοπάθεια. Μια από τις θανατηφόρες αρρυθμίες, μια σιωπηλή στεφανιαία νόσος, μια από τις βαλβιδοπάθειες που ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Και βέβαια μια συγγενής καρδιοπάθεια, μια νόσος δηλαδή της καρδιάς που υπάρχει από τη γέννηση, που δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της.

Πιστοποιητικά Υγείας – Βεβαιώσεις.Εξετάσεις καρδιάς- καρδιογράφημα και triplex καρδιάς.

Αποτελεί λανθασμένη και εγκληματική τακτική η χορήγηση βεβαιώσεων εξ αποστάσεως. Αρκεί συχνά η διαβεβαίωση του γονιού ή κάποιου συγγενή. “Όλα καλά”, το παιδί ή η γυναίκα μου ή ο φίλος μου “είναι πολύ υγιείς”. Και η βεβαίωση χορηγείται. Είναι σοφή και υπεύθυνη η τακτική κάποιων παιδιάτρων να στέλνουν τουλάχιστον μια φορά το παιδί σε καρδιολόγο. Γιατί για κάθε ιατρική βεβαίωση χρειάζεται καρδιογράφημα και  υπερηχογράφημα triplex καρδιάς. Και αυτό μόνο από τον ειδικό γίνεται. Πρέπει λοιπόν η ιατρική βεβαίωση να αποτελεί, όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μια ευκαιρία ελέγχου της καρδιάς. Και για τους μεγαλύτερους, μια ευκαιρία επανελέγχου κάθε φορά που χρειάζεται. Γιατί  σε αυτούς τα γεγονότα μεταβάλλονται από χρόνο σε χρόνο.

Πιστοποιητικά Υγείας – Βεβαιώσεις. Ο έλεγχος είναι αναγαίος!

Είναι αναγκαίος λοιπόν ο έλεγχος. Στο ιατρείο μας, για τη χορήγηση μιας ιατρικής βεβαίωσης εκτός από τον κλινικό έλεγχο γίνεται και ηλεκτροκαρδιογράφημα και triplex καρδιάς. Και αν διαπιστωθεί κάτι ύποπτο συμπληρώνεται από Holter ρυθμού ή/και Holter πιέσεως. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί πρόσθετος έλεγχος.

Η πολυετής εμπειρία μας έχει πολλές στιγμές όπου μια προσεκτική εξέταση πρόλαβε μια καταστροφική συνέχεια. Η εκπαίδευση σε παιδοκαρδιολογικό τμήμα μετά την ειδικότητα εγγυάται τη βασική γνώση για μια  υπεύθυνη γνώμη. Σεβόμενοι τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην πατρίδα μας όλες οι εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται στη βασική επίσκεψη χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.