Και τώρα τρίτη δόση…

Κορονοϊός:τρίτη δόση εμβολίου

Κορονοϊός:τρίτη δόση εμβολίου.

Αντισταθείτε ….
σ’ όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.
Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την
Ελευθερία.

Μιχάλης Κατσαρός

(Κορονοϊός:τρίτη δόση εμβολίου )Και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι η δράση των εμβολίων εξασθενεί όσο περνά ο χρόνος από τη χρήση τους και στους 6-8 μήνες χρειάζεται από όλους τους εμβολιασμένους η τρίτη δόση. Και αυτό το λέει η ίδια η εταιρεία Pfizer ζητώντας επιτακτικά να εγκριθεί η τρίτη δόση όχι του νέου εμβολίου που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε ένα μήνα για κάθε μετάλλαξη αλλά του κλασικού που είχε φτιαχτεί για τον αρχικό κορονοϊό που τώρα πια δεν κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Τώρα που όσοι ήσαν να εμβολιαστούν εμβολιάστηκαν, τώρα που οι μελέτες για τους 12χρονους τους έριξαν κι αυτούς στην περιπέτεια, τώρα που τα έσοδα παρουσιάζουν κάμψη, πάμε για μια αναζωογόνηση της αγοράς. Το να βρει κάποιος μια ομάδα επιστημόνων να δημοσιεύσουν μια εργασία που να λέει το οτιδήποτε είναι πολύ εύκολο όπως έχετε καταλάβει. Επίσης όπως πια έχετε νομίζω εμπεδώσει,την κατάλληλη στιγμή μπορούμε να φέρουμε στη δημοσιότητα ότι μας συμφέρει.

Κορονοϊός:τρίτη δόση εμβολίου.Αναφορές για την επικινδυνότητα στα παιδιά…

Ξαφνικά τον τύπο πλημμύρισαν αναφορές για το πόσο επικίνδυνη είναι η πανδημία για τα παιδιά, ανακαλύψαμε φανταστικές ΜΕΘ παιδιών, εντοπίσαμε ότι πάει πια, δε νοσούν οι ηλικιωμένοι τόσο όσο τα παιδιά, γι’ αυτό εμβολιάστε τα. Τρομολάγνοι «ειδικοί» εμφανίζονται στα πρόθυμα ΜΜΕ και δηλώνουν ότι όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά θα νοσήσουν μέχρι το Δεκέμβριο, ίσως αύριο να μας πουν ότι θα πεθάνουν κι όλας. Όσοι γονείς τρομοκρατηθούν και τσιμπήσουν θα σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ευτυχώς φαίνεται ότι δεν είναι τόσοι πολλοί.

Κορονοϊός:τρίτη δόση εμβολίου. Οι αντιρρήσεις του Π.Ο.Υ.

Έτσι τώρα στρεφόμαστε στην τρίτη δόση. Εδώ όμως φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μικρή δυσκολία. Ο Π.Ο.Υ εμφανίζει αντιρρήσεις γιατί ενώ ο τρίτος κόσμος δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση, συζητάμε για τρίτη δόση σε χώρες με πλήρως εμβολιασθέντες. (Ο τρίτος κόσμος όμως δεν πληρώνει μετρητοίς όπως οι πλούσιες χώρες Ανατολής και Δύσης.

Εκεί χρειάζεται να δειχθεί πνεύμα αλληλεγγύης, όμως οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά κερδοφόρες επιχειρήσεις).  Στο πνεύμα του Π.Ο.Υ μια ομάδα ειδικών που φαίνεται ότι θεωρούν ότι υπάρχουν όρια στον τυχοδιωκτισμό, δημοσίευσαν στο περιοδικό Lancet μια τοποθέτηση ότι δε χρειάζεται να γίνει η τρίτη δόση. Ακόμη και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός είναι διστακτικός στο να δώσει γραμμή για τρίτη δόση.

Τα εκατομμύρια των δόσεων, οι εγχώριοι ειδικοί και οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Οι μόνοι που φαίνεται ότι είναι ασυγκράτητοι είναι οι εγχώριοι ειδικοί και οι κυβερνητικοί παράγοντες. Έχουν φτάσει το όριο εμβολιασμού μέχρι τους 60 και άνω και βέβαια όλες τις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς. Προετοιμάζουν μάλιστα την κοινή γνώμη για εμβολιασμό όλων όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν από 6-8 μήνες.

Γιατί αυτή η πρεμούρα; Η πιο απλή και αθώα σκέψη είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια δόσεις αδιάθετες. Αφού δώσαμε άλλα 1.3 εκατομμύρια που θα έληγαν σε άλλες χώρες και αυτό το ονομάσαμε διπλωματία της υγείας και τεράστια επιτυχία, τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με όσα έχουμε. Φαίνεται ότι όσοι ενήλικες δεν εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα δύσκολα θα εμβολιαστούν. Με τα παιδιά δεν προχωρά καλά το πράγμα. Άρα η τρίτη δόση είναι μια κάποια λύση.

Κορονοϊός: τρίτη δόση εμβολίου. Η κυνικότητα, το Σύστημα Υγείας και ο ιδιωτικός τομέας.

Θα πείτε είναι τόσο κυνικά τα πράγματα; Ειλικρινά θα ήθελα να μην είναι έτσι αλλά φοβάμαι ότι δε βρίσκω άλλη λύση για την βία να υιοθετήσουμε πολιτικές κόντρα ακόμη και στην κοινή Ευρωπαϊκή αντίληψη, την ίδια ώρα που φαίνεται ότι η πανδημία κάμπτεται. Κάποιες χώρες της Ευρώπης όπως η Δανία κήρυξαν το τέλος της πανδημίας.

Εμείς εδώ πανικοβάλουμε τον κόσμο. Θα μπορούσε σε αυτό να προστεθεί και ο τρόμος που καταλαμβάνει όσους έχουν την ευθύνη της πανδημίας μπροστά στο αποδιοργανωμένο Σύστημα Υγείας μας. Όχι μόνο δεν έγινε τίποτε αυτούς τους μήνες για να το βελτιώσουμε αλλά δυστυχώς κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποδιοργανώσουμε ακόμη περισσότερο.

Τα νοσοκομεία έχουν αποσυντονιστεί περαιτέρω με τις διαθεσιμότητες λόγω μη εμβολιασμού, η ήδη προβληματική πρωτοβάθμια περίθαλψη με ευθύνη του Ιατρικού Συλλόγου και των εμμονών του που απειλεί με κλείσιμο τα ιδιωτικά ιατρεία που δεν εμβολιάζονται οι ιατροί, το ίδιο. Το βλέμμα είναι στραμμένο στους συνήθεις πελάτες- αφεντικά μας. Τον ιδιωτικό τομέα που θα πάρει τα φιλέτα του Δημοσίου κοψοχρονιά την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ θα πανηγυρίζουν πως επιτέλους το ΕΣΥ θα αναβαθμιστεί. Στο θέμα θα αναφερθώ σύντομα πιο αναλυτικά.

Ο καθένας μας πρέπει να πάψει πια να πιστεύει τα στρατευμένα  ΜΜΕ.

Το μήνυμα λοιπόν που πρέπει να βγει από όλα αυτά είναι ένα. Ο καθένας μας πρέπει να πάψει πια να πιστεύει τα στρατευμένα  ΜΜΕ. Αυτά προβάλλουν τον 16χρονο που ίσως ασθενήσει βαριά αλλά εξαφανίζουν τον 16χρονο που πέθανε πιθανά από το εμβόλιο ή τον δικαστικό πού σίγουρα πέθανε από επιπλοκή του εμβολίου. Όσοι εξαγόρασαν τα ΜΜΕ, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τη δύναμη του διαδικτύου και του «από στόμα σε στόμα».

Δεν υποστηρίζω ασφαλώς ότι δεν υπάρχουν και τερατώδεις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο. Όμως όποιος ξέρει να διαβάζει και ελέγχει τις πηγές μπορεί πολλά να αποκομίσει. Διαβάζουμε λοιπόν, σκεφτόμαστε και πράττουμε. Ίσως έτσι να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα τους εαυτούς μας από όσους με διάφορες σκοπιμότητες, ορατές αλλά και αόρατες προσπαθούν να μας παραπλανήσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική και πνευματική μας ύπαρξη.