Ένα κράτος που δωροδοκεί, ένας λαός που εκμαυλίζεται

Η πολιτική των pass.Καρδιολογικό Ιατρείο Νέα Σμύρνη,άρθρο του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Η πολιτική των pass ,η πολιτική του εκμαυλισμού.Μια ιστορία από το 2007.

(άρθρο-Η πολιτική των pass-) Πριν μερικούς μήνες ο κυβερνητικός δήμαρχος Σπάρτης σε σύσκεψη με υφυπουργό του κυβερνώντος κόμματος συμβουλεύει για τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν εκλογικά καταστροφές και θεομηνίες. Μιλά για την εποχή που ο ίδιος ήταν υφυπουργός οικονομικών και επί λέξει λέει «Είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές, στις εκλογές του 2007, είχα κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους που είχαν καεί… Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι κι εκεί που πέφταμε 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγα και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι…» Ο υπουργός Λιβανός του λέει: «από τότε έχετε μείνει στην ιστορία»

Η περιγραφή και μόνο προκαλεί προβληματισμό -για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλο ρήμα- τόσο γι’ αυτούς που δωροδοκούν όσο και αυτούς που επιτρέπουν να δωροδοκούνται και να εκμαυλίζονται. Δυστυχώς δε φταίει μόνο ο φονιάς και το ταγκό είναι ένας χορός που χορεύεται από δύο. Η μέθοδος της εξαγοράς συνειδήσεων έχει γίνει πιά τόσο συνηθισμένη στην πατρίδα μας που και μόνο η αναφορά αναλυτικά σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαζόταν αρκετές σελίδες. Γι’ αυτό σταχυολογούμε.

Η πολιτική των pass. Το freedom pass για νέους 18-25 ετών ώστε να εμβολιαστούν.

Προκειμένου να πειστούν οι 18-25 ετών να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό δόθηκε ένα χρηματικό ποσό 150 ευρώ για να το ξοδέψουν σε διακοπές ή άλλες αγορές. ( freedοm pass) ,Περήφανος εκπαιδευτικός μου έλεγε τότε, ότι τα παιδιά του πήγαν διακοπές κάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου. Για τους 14-18 ετών δόθηκαν δωρεάν ΜΒ για το internet προκειμένου και αυτά να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου (datapass). Συνάδελφοι από τα εμβολιαστικά κέντρα μου έλεγαν ότι αμέσως μόλις οι έφηβοι εμβολιάζονταν ρωτούσαν πότε θα είναι τα data   διαθέσιμα για να σερφάρουν στο internet.

Η πολιτική των pass. Το NORTHEVIA pass.

Η Βόρεια Εύβοια κάηκε πριν δύο χρόνια αλλά οι κάτοικοι που πλέον κινούνται σε ένα κατεστραμμένο φυσικό τοπίο δε διαμαρτύρονται διότι υπάρχει το  NORTHEVIA  pass που δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να κάνουν πολλές μέρες δωρεάν διακοπές εκεί, με τα χρήματα των φορολογουμένων. Και έτσι οι κάτοικοι μεταβάλλονται σε ξενοδόχους, το κράτος πληρώνει από τον προϋπολογισμό και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Το φυσικό περιβάλλον, οι δρόμοι και οι υποδομές μπορούν να περιμένουν αφού το χρήμα ρέει και όλοι είναι σφυρίζουν αδιάφορα.

RODOS pass, EVROS pass , DADIA pass…

Η μισή Ρόδος κάηκε φέτος αλλά μη φοβάστε, ήρθε το  RODOS pass και όλα τα στόματα θα κλείσουν. Πάει και ο Έβρος που καιγόταν τρείς εβδομάδες. Μπορεί ο νομός να καταστράφηκε αλλά ήρθε το EVROS pass που θα λύσει όλα τα προβλήματα. Και για να ολοκληρωθεί η γελοιότητα επειδή καταστράφηκε το μοναδικό δάσος της Δαδιάς που ενδέχεται ποτέ να μην ξαναγίνει δάσος και μαζί του όλος ο θαυμαστός βιότοπος με τα ιδιαίτερα πουλιά και ζώα όλα θα ξεχαστούν με το DADIA pass. Μόνο που δε μας είπαν οι ευφάνταστοι σχεδιαστές του. Τι θα βλέπει όποιος το χρησιμοποιεί; Καρβουνιασμένα δέντρα και νεκρά ζώα;

Αναμένεται το PALAMAS pass και το PILIO pass…

Περιμένουμε μετά τις πρόσφατες πλημμύρες να δούμε και το PALAMAS pass και το PILIO pass και άλλα πολλά  pass γιατί θα χρειαστεί να κλείσουν πολλά στόματα. Δυστυχώς μεταβληθήκαμε σε έθνος ζητιάνων που οι άρχοντές μας μας δωροδοκούν και εμείς ευχαριστημένοι τους ψηφίζουμε για να μας δωροδοκούν. Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν σπεύδουμε να ζητιανέψουμε στην Ευρώπη η οποία φειδωλά υπόσχεται να δώσει στους αξιολύπητους Έλληνες  κάποιο ποσό που δεν ξέρουμε πόσο είναι αλλά δε θα ξεπερνά τα 2,2 δις.

Σε λίγο δε θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην κατεστραμμένη χώρα με τους κατεστραμμένους κατοίκους να ζητιανεύουν.

Όμως σε λίγο δε θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην κατεστραμμένη χώρα με τους κατεστραμμένους κατοίκους που με απλωμένη χούφτα θα ζητιανεύουν τα χρήματα της εξαγοράς του κράτους και της εξάρτησης από τους ξένους. Αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί μας διαμορφώνουν ήθος, ξεκινώντας από τους εφήβους που εμβολιάστηκαν για αν πάρουν data ή να πάνε διακοπές και καταλήγοντας σε κατοίκους που περιφέρονται στα ρημαγμένα τους μέρη με κάποια χρήματα στην τσέπη, αυτά που τους έδωσαν για να μη μιλάνε. Σε μια τέτοια χώρα δε θέλουμε να ζούμε όσοι επιμένουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και πρέπει να υψώσουμε διαμαρτυρία απέναντι σε αυτούς που μας προσπαθούν να μας εξευτελίσουν. Νομίζω ότι αυτός ο τόπος ηρώων και μαρτύρων αξίζει κάτι καλύτερο.