Η ζωή μας δέκα ευρώ (ή η αλήθεια για τους υπεύθυνους της υγείας και τα εμβόλια)

Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ. Άρθρο του καρδιολόγου Νίκου Παναγιωτόπουλου,Νέα Σμύρνη

Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ.Η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τη συνταγογράφηση του εμβολίου γρίπης.

(άρθρο:Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ) Αυτές τις ημέρες, ακόμη και όσοι ασχολούμαστε χρόνια με την υγεία κυριολεκτικά σοκαριστήκαμε , με το να γίνουμε μάρτυρες μιας ιστορίας που απεδείκνυε το πόσο αξιολογείται η ζωή μας από αυτούς που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι να την προστατεύουν. Τούς αρμόδιους για την υγεία μας. Ας διηγηθούμε όμως την ιστορία για όσους δεν τη γνωρίζουν

Πριν λίγες ημέρες, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο βάσει της οποίας για να εμβολιαστεί κάποιος με το εμβόλιο της γρίπης θα έπρεπε να έχει συνταγή ιατρού. Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με την αντίληψη που επικρατεί σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ότι τα εμβόλια είναι ουσίες που θα πρέπει να χορηγούνται με προσοχή και όπου χρειάζεται, διότι κρύβουν παρενέργειες. Όπως όλα τα φάρμακα θα πρέπει το όφελος σε όποιον χορηγηθούν να είναι μεγαλύτερο από τους όποιους κινδύνους κρύβουν. Και αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ο θεράπων ιατρός. Δοκιμάστε να ζητήσετε φάρμακο χωρίς συνταγή στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και θα διαπιστώσετε ότι αυτό είναι αδύνατο.

Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ. Η νοοτροπία να χορηγούνται φάρμακα και εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν και έχουμε επικρίνει τη νοοτροπία να χορηγούνται φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, πολύ δε περισσότερο εμβόλια. Δυστυχώς είναι μια ακόμη απόδειξη υπανάπτυξης το να μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να υποκαθιστά τον ειδικό ιατρό και να χορηγεί φαρμακευτικές ουσίες ή ο ίδιος ο ασθενής να κρίνει μόνος του ποια φάρμακα θα πάρει.
Με την έκδοση της απόφασης έσπευσαν κάποιοι από τους γνωστούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές ιατρούς να υπεραμυνθούν της σημασίας της και να συμφωνήσουν με αυτή. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί πριν το μελάνι της απόφασης αυτής στεγνώσει, εμφανίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους φαρμακοβιομήχανους της χώρας και με προκλητικό ύφος απευθυνόμενος στην Υπουργό μας αποκάλυψε πως γίνονται η δουλειές στην υγεία.

Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ.Η αντίδραση του φαρμακοβιομήχανου.

Αρχικά υπαινίχθηκε ανοιχτά ότι η Υπουργός έχει σχέσεις διαπλοκής με άλλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες της έχουν εξασφαλίσει τους ακαδημαϊκούς της τίτλους και ότι αυτός θα αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο. Στη συνέχεια την απείλησε ότι θα το μετανιώσει για την απόφαση που πήρε τα εμβόλια να χορηγούνται με ιατρική συνταγή γιατί ο ίδιος εισήγαγε εκατομμύρια εμβόλια έναντι 10 ευρώ και με τον τρόπο αυτό διάθεσης θα του μείνουν απούλητα. «Και εγώ τι θα τα κάνω», ακούστηκε να λέει με χυδαίο τρόπο «θα τα βάλω στον…».

Επίσης επικαλέστηκε την καλή συνεργασία που είχε με τους προκατόχους της, φέρνοντάς μας στη μνήμη ότι πέρυσι σε μία νύχτα ο τότε Υπουργός επέβαλε τη χωρίς συνταγή χορήγηση από τα φαρμακεία (με δαπάνη του Δημοσίου) των εμβολίων της γρίπης. Και μάλιστα αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση τον παρακαλούσε να φέρει εμβόλια και τώρα με τις αποφάσεις της κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετα. Επίσης είπε ότι αν αυτή (η Υπουργός) δεν έβαζε μυαλό θα έπρεπε να την συνετίσουν άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπονοώντας ευθέως τον Πρωθυπουργό.

Για να πουληθούν τα εμβόλια θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν με κρατική δαπάνη όσοι θα ήθελαν και όχι όσοι θα πρέπει. 

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, για να πουλήσει τα εμβόλιά του ένας επιχειρηματίας, από τους μεγαλύτερους στον κλάδο, θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν με κρατική δαπάνη όσοι θα ήθελαν και όχι όσοι θα πρέπει. Γιατί τα συγκεκριμένα εμβόλια σύμφωνα με τις επίσημες ιατρικές οδηγίες θα πρέπει να αφορούν ΜΟΝΟ ηλικιωμένους και άτομα που έχουν συγκεκριμένα βαριά προβλήματα υγείας. Και φυσικά αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσει μόνο ο θεράπων ιατρός τους. Όμως αυτό θέτει τα κέρδη της επιχείρησης του εν λόγω κυρίου σε κίνδυνο. Γι’ αυτό θα πρέπει ο καθένας να μπορεί μόνος του να αποφασίζει αν θα εμβολιστεί. Ακόμη και αν δεν ωφελείται. Ακόμη και αν κινδυνεύει από τον εμβολιασμό.

Και να είστε σίγουροι ότι για να ενισχύσει τον πανικό που θα οδηγήσει περισσότερους στον εμβολιασμό, θα βάλει τα παπαγαλάκια του, τους πληρωμένοι δημοσιογράφους και «ειδικούς» που θα πιάσουν στασίδι στα Μέσα Ενημέρωσης. Με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν θα τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να εμβολιαστεί, να εμβολιάσει τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κι έτσι θα ξεπουλήσει ο επιχειρηματίας, θα κερδίσουν και οι άνθρωποί του και οι μόνοι που θα χάσουν θα είναι τα κορόιδα, οι αφελείς πολίτες.

Ο φαρμακοβιομήχανος,οι δημοσιογράφοι και το …κόστος της συνταγογράφησης.

Και βέβαια ήδη με την έκδοση της απόφασης, οι σεβαστοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να πετούν σπόντες ή να αναφέρονται ευθέως στα συμφέροντα των ιδιωτών ιατρών που θα εισπράττουν δεκάρικα, εικοσάρικα και πενηντάρικα για να συνταγογραφήσουν. Το σύνθημα δόθηκε στο ίδιο βίντεο που αναφέραμε, όπου ο φαρμακοβιομήχανος κόπτεται για την τσέπη του φτωχού πολίτη που δεν έχει να πληρώσει τους κακούς ιατρούς που για να συνταγογραφήσουν εμβόλια θα ζητήσουν αμοιβή. Να τον πληροφορήσουμε απλώς ότι σχεδόν κανείς δεν πληρώνει για να του συνταγογραφήσουν εμβόλια αφού οι συντριπτικά περισσότεροι ασθενείς ζητούν συνταγή εμβολίου μαζί με την τακτική τους συνταγογράφηση και τις περισσότερες φορές από τις δωρεάν κρατικές δομές.

Εμβόλιο γρίπης και 10 ευρώ.Η κυβέρνηση πήρε πίσω τη διάταξη για να απελευθερώσει τη χορήγηση των εμβολίων όπως ζητούσε ο φαρμακοβιομήχανος.

Η συζήτηση θα ήταν απλώς ένας ακόμη εκβιασμός αν δεν έσπευδε η κυβέρνηση να πάρει πίσω αστραπιαία τη διάταξη και να απελευθερώσει τη χορήγηση των εμβολίων όπως ζητούσε ο φαρμακοβιομήχανος. Η δε Υπουργός μάλλον επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του με μια χλιαρή και γενικόλογη ανακοίνωση που εξέδωσε για να προστατεύσει δήθεν τη θιγείσα τιμή της.
Δυστυχώς η ζωή μας αξίζει 10 ευρώ και σε αυτό συμφωνούν τόσο οι φαρμακοβιομήχανοι, όσο και οι κυβερνώντες αλλά και οι επίορκοι υγειονομικοί. Μήπως όμως πρέπει να διαφωνήσουμε εμείς οι πολίτες;
Υ.Γ. Αν έχετε γερά νεύρα, αναζητείστε το εν λόγω βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ. Είμαι σίγουρος ότι όσο πιο αξιοπρεπείς είστε, τόσο λιγότερο θα αντέξετε να ακούσετε .