Βιογραφικό Καρδιολόγος

Βιογραφικό  Καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Νίκος Νέα Σμύρνη

Βιογραφικό  Καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Νίκος.

(Βιογραφικό Καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Νίκος) Τελείωσα το 2ο Λύκειο Νέας Σμύρνης με άριστα (1983). Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησα με άριστα τον Ιούνιο του 1989. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ειδικεύθηκα στον τομέα της Υπερβαρικής Ιατρικής και στους θαλάμους αποσυμπίεσης . Έκανα το χρόνο ειδίκευσής μου στην Παθολογία. Εκτέλεσα την Υπηρεσία Υπαίθρου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού νοσοκομείου Χαλκίδας όπου παρέμεινα από το 1992-1995. ( Βιογραφικό Ιατρός Καρδιολόγος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος )

Ειδίκευση στην Καρδιολογία.Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Ειδικεύτηκα στην καρδιολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και μετά από επιτυχείς εξετάσεις έλαβα τον τίτλο ειδικότητας με την πρώτη προσπάθεια το 1997. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” . Με ενδιέφεραν, πάντα, θέματα οργάνωσης και διοίκησης στο χώρο της υγείας, πέρα από τα, στενά ιατρικά θέματα. Στην άσκηση της ειδικότητάς μου, πάντα με απασχολούσε ο βαριά πάσχων καρδιολογικός και καρδιοχειρουργικός ασθενής. Γι’ αυτό και ανέλαβα διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την επείγουσα αγγειοπλαστική στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Βιογραφικό  Καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Νίκος. Εργασιακή Εμπειρία.

Εργάστηκα τα τελευταία 21 χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ως επιμελητής και διευθυντής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεργάστηκα με καρδιοχειρουργικές και καρδιολογικές κλινικές. Η θητεία μου στην ΜΕΘ μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με όλα τα σοβαρά ιατρικά προβλήματα, όχι μόνο τα καρδιολογικά και να εξοικειωθώ με όλες τις σύγχρονες παρεμβάσεις στους βαριά πάσχοντες ασθενείς. Ταυτόχρονα την περίοδο αυτή υπήρξα επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Εμφραγμάτων και Καρδιολογίας του ιδίου νοσοκομείου.
Παράλληλα ασχολήθηκα με την άσκηση της κλινικής καρδιολογίας στον ιδιωτικό τομέα.
Ένα άλλο αντικείμενο ενδιαφέροντός μου υπήρξε η διδασκαλία της ιατρικής σε νέους. Τελείωσα με άριστα την ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Τεχνικής Εκπαίδευσης). Τα τελευταία  21 χρόνια διδάσκω ιατρικά μαθήματα σε διάφορες ειδικότητες στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Επιστημονικές συνεργασίες.

Συνεργάζομαι επιστημονικά με μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια όπως το “Υγεία” και την “Κεντρική Κλινική” και μεγάλα κρατικά νοσοκομεία.

Εξειδίκευση σε Καρδιολογικές Παθήσεις – Καρδιολογικά προβλήματα.

Ιδιαίτερο αντικείμενο ενδιαφέροντός μου υπήρξε η στεφανιαία νόσος, από την απλή στηθάγχη μέχρι το έμφραγμα, την αγγειοπλαστική και την αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass). Επίσης οι αρρυθμίες, η αρτηριακή υπέρταση και η αντιμετώπιση της διαταραχής των λιπιδίων (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια) του οργανισμού.

Ιατρική και Βιοηθική.

Παράλληλα, επειδή με απασχόλησε και η ηθική στην άσκηση της ιατρικής, έλαβα με Άριστα το πτυχίο θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Βιοηθική με βαθμό Άριστα. Καρπός της μελέτης μου και της ενασχόλησης με βιοηθικά θέματα είναι το βιβλίο μου “20 χρόνια στην Εντατική”, που εκδόθηκε το 2017.

Καρδιολογικό Ιατρείο στη Νέα Σμύρνη και στο Μαρούσι.

Διατηρώ καρδιολογικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη και στο Μαρούσι. Ασχολούμαι με όλο το φάσμα των καρδιολογικών προβλημάτων με τη βοήθεια σύγχρονων καρδιολογικών μηχανημάτων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι, με την εμπειρία μου τόσων ετών στην Εντατική Θεραπεία, έχω καταλήξει στο ότι το σημαντικότερο είναι να αντιμετωπίζεται ο άνθρωπος ως ψυχοσωματική ενότητα και τα προβλήματα υγείας του σφαιρικά.
Το ιατρείο μου βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή στο Μαρούσι, πίσω από το θεραπευτήριο Υγεία. Στο φιλόξενο αυτό χώρο, μπορούμε να συζητήσουμε με άνεση και να δώσουμε κατευθύνσεις και λύσεις στα θέματα που απασχολούν τον καρδιολογικό ασθενή ή όποιον θέλει λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα να μη γίνει καρδιολογικός ασθενής.